Välkommen till Cafe villa Ekeliden!

Hit kommer våra gäster för att njuta av den hemtrevliga och gemytliga miljön som den gamla bergsmansgården ger. Villa Ekeliden är den näst äldsta byggnaden i centrala Karlskoga och har varit både klockarbostad och kommunlat bibliotek. Huset har även gått till historien i Selma Lagerlöfs bok om Charlotte Löwnsköld som den apotekslokal det var i slutet på 1800-talet. 

Som gäst kan du avnjuta en lättare lunch eller fika i något av våra två rum eller ta plats ute på vår uteservering med utskikt över centrumleden.  Många av våra gäster kommer hit bara för att prova vår populära räkmacka som finns i 3 olika storlekar, beroende på mängden räkor du väljer. 

I vårt utbud finns lättare luncher som sallader, baugetter, hamburgare, tacotallrik m.m. Vi gör våra matpajer själva samt de olika rörorna som finns att välja på. 

Även fikabrödet är hembakat som bär/äppelpaj, kladdkaka, morotskaka, mazariner, små kakor mm. Populärast är vår hallonceescake och kladdkakan x-allt med marshmallow och kolasås.

Vi har fullständiga rättigheter och försöker anpassa utbudet efter gästens önskemål gällande vegetariska och veganska alternativ både gällande bakverk och luncher. Vi har även gluten och laktosfria alternativ. 

Både som privat- och företagsgäst har du möjlighet att boka bord/rum eller event som afterwork, trubadurafton m.m hos oss. Vi dukar gärna upp buffé eller anpassar utbudet efter gästens önskemål. 

Det går även att beställa mat, smörgåsar, smörgåstårta samt fikabröd för avhämtning om man önskar. Vid större lunchsällskap får man gärna förboka. 

Egna evenemang som sker med jämna mellanrum på cafét får man hålla utskik efter på vår Facebooksida .

Ekelidens smörgåstårta

Vår klassiska smörgåstårta har tre fyllningar: tonfisk, leverpastej röra samt skinkmjukost. Vi garnerar tårtan med bland annat sallad, ägg, räkor.

Storlek och fyllning anpassas efter ditt önskemål och beställningen önskas ca 2-3 dagar innan avhämtning. 

Kontakta oss för mer information och pris.